Partia de schi din Toplita este una dintre cele mai noi din tara. Are doua partii: partia Bradul de 1000 de metrii lungime destinata schiorilor incepatori (diferenta de nivel 125 m, inclinare medie 11%) si partia Magherus de 460 m lungime destinata schiorilor avansati (diferenta de nivel 125 m, inclinare medie 23%). Partia Magherus este dotata cu instalatie de teleschi cu o capacitate de 600 persoane pe ora. Exista instalatii de zapada artificiala, de batatorit zapada si instalatie de nocturna. Turistii pot inchiria echipamentele in punctul de inchiriere special amenajat.
Cunoscut si sub numele de Baile Banffy este un strand cu apa mezotermala, situat la 685 m altitudine, cu o suprafata totala de 17 ha. Debitul izvoarelor este de 4,7 l/s iar temperatura apei de aproximativ 26,5 C.
Manastirea Sfantul Ilie Proorocul
Monument istoric (1847), ctitorie a primului patriarh al României- Miron Cristea. Frumoasa manastire s-a dezvoltat cu timpul, fiind astazi un loc foarte cautat de credinciosii care vin in numar mare mai ales cu ocazia hramului manastirii. Muzeul Manastirii “Sfantul Prooroc Ilie” din Toplita a fost sfintit si inaugurat in 30 mai 1995. Expozitia permanenta cuprinde icoane pe lemn din secolul al XVIII-lea, fragmente ale vechii catapetesme de la biserica din lemn, o valoroasa colectie de icoane pe sticla, carti religioase ortodoxe si obiecte liturgice.
Castelul Baronului Urmantzi
Actualmente muzeu etnografic. Initial, muzeul a fost o sectie a fostului Complex Muzeal Harghita. Activitatea propriu-zisa de infiintare a fost desfasurata incepand cu anul 1997. Muzeul este adapostit intr-un fost conac al urmasilor familiei nobiliare Urmanczy, construit in 1906. Lucrarile de amenajare incepute in 1989 si intrerupte dupa 1990 sunt reluate in 1997, la etajul cladirii unde s-au vernisat primele expozitii si unde functioneaza muzeul. Muzeul detine obiecte ce ilustreaza aspecte privind ocupatiile traditionale in zona Toplita: agricultura, cresterea animalelor, pastoritul, paduraritul, mestesuguri traditionale, vanatoarea, pescuitul, culesul, obiecte ce ilustreaza portul popular, amenajarea si impodobirea locuintei, instalatii traditionale, obiecte ce ilustreaza aspecte ale vietii spirituale, de cult, credinte etc.
Manastirea Doamnei
Biserica - monument istoric, a fost construita in 1658 la cererea doamnei Safta, sotia domnului Moldovei Gheorghe Stefan (1653-1658). Daca, urmare a prigoanei ateiste, dupa 1960 manastirea a functionat ca metoc al manastirii Sfantul Ilie Toplita cu obste de calugari, dupa infiintarea Episcopiei Covasnei si Harghitei, trece sub grija Episcopiei, cu obste de maici. Traditia retine numele calugarului Luca Mereut, care in 1763 a luptat impotriva Uniatiei, dar si a altor monahi de la Paraul Doamnei, care impreuna cu credinciosii din Toplita, au participat activ la miscarea din 1759-1761, pentru pastrarea credintei crestine ortodoxe in Ardeal.
Alte obiective in zona:
Defileul Toplita - Deda - monument peisagistic; Muntii Calimani - Cei mai inalti munti din lantul vulcanic al Carpatilor Rasariteni oferea posibilitatea de a pargurge trasee turistice spectaculoase si atingerea unor obiective precum: lacul Iezer de origine vulcanica, rezervatia naturala cei 12 Apostoli, varfurile pitoresti ale muntilor: Varful Negoiu, Varful izvorului sau Varful Pietrosu; Localitatea Bilbor - 21 izvoare de apa minerala. Distanta: aproximativ 22 km Statiunea Borsec - 13 izvoare de apa minerala. In drum spre Borsec se poate vizita Monumentul-mausoleu al eroilor căzuti în primul război mondial. Distanta: aproximativ 26 km; Statiunea Durau - Baza de plecare pentru drumetii la: Muntele Ceahlau, Schitul Daniil Sihastru, cascada Duruitoarea. Distanta:aproximativ 62 km; Cheile Bicazului, Lacul Rosu - Distanta : aproximativ 85 km.